پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
۰ نفر

یکی از غذاهایی که شب عید خورده می‌شود رشته‌پلو است. در ادامه با طرز تهیه این غذای بسیار ساده و کم‌هزینه آشنا می‌شوید.

رشته‌پلو - آشپزی - تغذیه

به گزارش همشهری آنلاین، همانطور که می‌دانید عید نوروز جشن و سنتی نمادین است و غذاهایی هم که به مناسبت این جشن باستانی خورده می‌شوند هر کدام نماینده مفهومی هستند. یکی از غذاهایی که شب عید خورده می‌شود رشته‌پلو است چراکه قدیمی‌ها اعتقاد داشتند رشته نمادی از رشته زندگی است و عقیده داشتند در همین ابتدای سال با خوردن این غذا سررشته کار و زندگی دست‌شان می‌آید و به موفقیت دست پیدا می‌کنند. تهیه این غذا بسیار ساده و کم‌هزینه است، فقط باید توجه داشته باشید رشته پلویی علی‌رغم داشتن ترکیبات یکسان با رشته آشی فرق داشته و به خاطر سبوس بیشتر، رنگ تیره‌تری دارد.

► مواد لازم برای تهیه رشته‌پلو

برنج دو و نیم پیمانه
رشته پلویی خرد شده ۳۰ گرم
کره یا روغن گیاهی به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده نصف قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم
پیاز یک عدد بزرگ
کشمش طلایی یک‌سوم پیمانه
کشمش سیاه یک‌سوم پیمانه
خرما نصف پیمانه

طرز تهیه رشته‌پلو زعفرانی؛ غذای ویژه شب عید

► طرز تهیه رشته‌پلو

برای تهیه رشته‌پلو، این غذای اصیل ایرانی، ابتدا باید برنج را بشویید. سپس درست مثل اینکه بخواهید برنج آبکشی تهیه کنید. برنج را در چهار پیمانه آب که دو تا سه قاشق غذاخوری نمک به آن افزوده‌اید چند ساعت بخیسانید. داخل یک قابلمه بزرگ پنج پیمانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. آب برنج را خالی کرده و به آرامی آن را داخل قابلمه آب جوش بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب و برنج به جوش بیایند.

رشته پلویی را به آب در حال جوش اضافه کرده و بگذارید تا حدود هفت تا ۱۰ دقیقه بجوشند. برنج را تست کنید که برای آبکش کردن آماده باشد. وسط برنج باید سفت و اطراف آن نرم باشد. رشته‌ها هم باید کمی نرم و کمی سفت باشند. سپس برنج را آبکشی کنید و با آب خنک شست‌وشو دهید.

قابلمه را بشویید و روی شعله بگذارید، دو تا سه قاشق غذاخوری روغن یا کره و یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده داخل قابلمه بریزید. با استفاده از یک کفگیر بزرگ برنج را داخل قابلمه ریخته و به فرم هرم دربیاورید. برای خروج بهتر بخار از داخل برنج با ته کفگیر چند سوراخ داخل برنج ایجاد کنید.

بدون اینکه درب قابلمه را بگذارید، برنج را روی شعله تقریبا زیاد به مدت پنج تا هفت دقیقه قرار دهید تا وقتی که بخار شروع به خارج شدن کند، سپس یک فنجان آب دور برنج بریزید و درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا ۴۵ دقیقه دم بکشد. در همین حین در یک تابه متوسط پیاز ریز خرده شده را با روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

سپس کشمش پاک کرده و شسته شده و خرمای پوست گرفته را اضافه کرده و به مدت پنج دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید. بعد از اینکه برنج دم کشید، مقداری از زعفران دم‌کرده را با مقداری از برنج مخلوط کنید و کنار بگذارید. رشته پلو را داخل دیس بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و خرما روی آن را تزیین کنید. رشته پلو را می‌توانید با گوشت قلقلی یا مرغ هم میل کنید.

منبع: کتاب کاله

کد خبر 590930

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha